Elastic Stack за начинаещи

Стекът като такъв

Базиран на отворен код, Elastic Stack ви позволява надеждно да събирате данни от произволен източник във всеки един формат и да търсите, анализирате и визуализирате в реално време.

Компоненти на стека

Започнете в облака

Направете 14-дневна проба на Elasticsearch – услуга за търсене в приложения или сайтове. Не е необходима кредитна карта.

Сърцето на Elastic Stack

Elasticsearch е разпределена и сигурна машина за търсене и анализ, способна да обслужва все по-голям брой случаи на употреба. Сърцето на Elastic Stack съхранява централизирано данните, за да можете да откриете търсеното.

Beats – Леки доставчици на данни

Beats е платформа за еднопосочни изпращания на данни. Те се инсталират като леки агенти и изпращат данни от стотици или хиляди машини до Logstash или Elasticsearch.

Logstash – Централизиране, трансформиране и съхраняване на данни

Logstash е софтуер с отворен код и сървърен процесор за обработка на данни, който взема данни едновременно от множество източници, преобразува ги и след това ги изпраща в хранилище.

Кибана – Вашият прозорец към Elastic Stack

Kibana ви позволява да визуализирате данните си от Elasticsearch и да навигирате в Elastic Stack, така че да можете да направите всичко и да научите, защо нещо се стартира в 2:00 сутринта, а и да разберете колко дъждовен може да е вашият ден 🙂

ELK инфографика

Характеристики на стека

От корпоративна сигурност и API за разработчици, подходящи за машинно обучение и анализи на графики, Elastic Stack доставя функции (по-рано пакетирани като X-Pack), направени и поддържани от Elastic Co., за да им се насладите.

Elastic Stack решения

Искате ли просто да отстраните регистрационен файл? Или знаете кои IP адреси да се блокират? Или да индексирате милиони документи за бързо търсене? Ето само няколко начина, по които Elastic Stack събира за вас данни.

Всичко това ще видите на OpenFest.org последната седмица на октомври.

© 2018. Всички права запазени. Elasticsearch е търговска марка на Elasticsearch BV, регистрирана в САЩ и в други страни.

Публикувано от

Zdravko Zdravkov

Системен интегратор. Професионалист с богат ИТ и управленски опит. Съосновател на Openintegra. Неговото изкуство е овладяването на хаоса.